SELIDBE POSLOVNOG PROSTORA

PRESELI SE U NOVI POSLOVNI PROSTOR

Selidbe poslovnog prostora mogu biti izazovne i stresne za bilo koju firmu. Bez obzira na to da li ste mala firma koja seli svoje kancelarije, ili velika kompanija koja seli ceo pogon ili postrojenje, pa je potrebno da se dobro organizujete i isplanirate kako bi preseljenje prošlo što lakše i efikasnije, ali je za tako velika preseljenja svakako najbolje da se angažuje agencija za selidbe koja ima iskustva u ovakvim projektima. Naš tim uspešno organizuje ovakve tipove preseljenja na stručan i profesionalan način, zato nas pozovite već danas kako bi uradili besplatnu procenu i plan kompletnog preseljenja.

Evo nekoliko saveta kako da na najefikasniji način organizujete vašu selidbu poslovnog prostora:

 • Planirajte unapred Jedna od ključnih stvari za uspešne selidbe je dobra organizacija. Planirajte unapred kako biste imali dovoljno vremena da spakujete sve stvari i pripremite se za preseljenje koje ume da bude jako stresno i nosi veliku odgovornost.
 • Angažujte profesionalce Selidba poslovnog prostora je posao za stručna lica u ovom poslu. Topla preporuka je da pronađete agenciju za selidbe koja ima znanje i umeće u preseljenjima firmi i koja može da pruži sveobuhvatnu uslugu na jednom visokom nivou, koja u svom voznom parku ima različite tipove vozila, kao što su kombi i kamion za selidbe i tako vas rasteretiti dodatnog pritiska koji nosi preseljenje kompanije.
 • Komunicirajte sa svojim zaposlenima Obavestite vaše zaposlene o planiranju selidbe poslovnog prostora i pružite im dovoljno informacija o toku procesa. Takođe, organizujte sastanke i radionice kako biste ih pripremili za preseljenje i objasnili im šta se očekuje od njih ukoliko su i oni uključeni u koncept.
 • Pakovanje Pakujte stvari u kartonske kutije za selidbu i označavajte ih po kategorijama i sektorima koji se nalaze u vašoj kompaniji. Tako će biti mnogo lakše raspakovati ih i organizovati u novim prostorijama. Takođe možete obeležiti prioritetne kutije čiji inventor vam je najneophodniji prilikom useljenja u novi poslovni prostor.
 • Uskladištite stvari koje nećete koristiti Ako imate stvari koje nisu za dalju upotrebu u novim prostorijama, razmislite o odnošenju starog nameštaja na reciklažu ili o njihovom privremenom skladištenju ili prodaji pre samog toka preseljenja. Prodajom nepotrebnih stvari možete smanjiti i cenu selidbe, a pritom i zaraditi od bespotrebnih stvari

Selidba poslovnog prostora može biti frustrirajuće, ali uz dobru organizaciju posla i profesionalnu pomoć, proces može biti dosta olakšan. Ne zaboravite da planirate unapred, angažujete kombi za selidbe ili firmu za selidbe i komunicirate sa svojim zaposlenima kako bi preseljenje proteklo pravovremeno i efikasno.

selidba poslovnog prostora

Kada je u pitanju selidba poslovnog prostora, osim organizacije, važno je da se obrati pažnja i na druge aspekte koji mogu da utiču na uspešnost procesa koji se mora obaviti u skladu sa vremenom, naročito kada su u pitanju međugradske selidbe, kako ne bi bilo posledica na vaš biznis, jer svaki zastoj u radu nepovoljno utiče na klijente kojom god delatnošću da se bavite.

Evo nekoliko dodatnih saveta koji mogu biti korisni prilikom selidbe poslovnog prostora:

 • Odredite prioritetne zadatke Kako bi preseljenje prošlo što efikasnije, odredite prioritetne zadatke i fokusirajte se na njih. To mogu biti zadaci poput pakovanja najbitnijih stvari ili montaža nameštaja u novom prostoru. Ukoliko vam je važno da se transport nameštaja obavi prvo u odnosu na druge stvari, tako i organizujte tok preseljenja po prioritetima.
 • Napravite detaljan popis inventara Popisom inventara stvari koje selite znaćete šta ste spakovali i gde se nalazi. A to će biti od velike pomoći tokom selidbe poslovnog prostora, prilikom raspakivanja i selekcije stvari u novim prostorijama.
 • Proverite uslove za preseljenje Pre selidbe poslovnog prostora, proverite uslove u novim prostorijama. To može biti veličina vrata, lifta ili stepeništa, kako biste bili sigurni da sve stvari I elementi mogu da se nesmetano prebace u novi objekat.
 • Promovišite selidbu poslovnog prostora Preseljenje može biti prilika da promovišete svoju kompaniju. Razmislite o tome da napravite kampanje na društvenim mrežama ili da pošaljete obaveštenja svojim stalnim i potencijalnim klijentima o novoj lokaciji vaše firme, što može da privuče dosta novih klijenata ukoliko pružate usluge u njihovoj neposrednoj blizini.
 • Iskoristite momenat za organizaciju Selidba poslovnog prostora može biti prilika da unapredite svoj biznis na efikasniji i optimalniji način. Razmislite o tome da sortirate dokumenta ili da optimizujete raspored mašina I drugih elemenata u novom prostoru kako biste unapredili radne koncepte.

Selidba poslovnog prostora može biti komplikovana, ali uz dobru organizaciju i pripremu, ceo tok može biti produktivan i efikasan. Važno je da se obrati pažnja na sve aspekte preseljenja i unapred se dobro spremiti za sve što vas čeka. Naša agencija za selidbe Beograd vam pruža svu neophodnu logistiku kako bi se ceo posao obavio na efektivan i najbrži mogići način, zato ne oklevajte i pozovite nas.

Kada se radi o selidbi poslovnog prostora, važno je obratiti pažnju i na posebnosti koje mogu biti povezane sa samom prirodom poslovanja. Na primer, ako se radi o selidbi medicinske ordinacije, potrebno je obratiti pažnju na posebne zahteve koje imaju medicinski uređaji i oprema. U slučaju selidbe restorana, potrebno je paziti na prenošenje kuhinjske opreme, posuđa i pribora. Kod preseljenja muzičkih studija, treba voditi računa o svim instrumentima i aparaturama, jer su to jako osetljivi uređaji, naročito prilikom selidbe klavira da se ne ošteti rezonatorska kutija i ostali delovi.

selidba medicinske ordinacije

SELIDBE TRGOVINSKIH OBJEKATA

Selidba trgovinskog objekta je zahtevan proces koji zahteva pažnju, organizaciju i stručnost i postoje neki ključni faktori i aspekti na koje treba obratiti pažnju.

Planiranje i organizacija: Selidba trgovinskog objekta zahteva detaljno planiranje i dobru organizaciju. Trebali biste unapred napraviti detaljan plan preseljenja koji obuhvata sve korake, od pakovanja i demontaže polica za markete, do prevoza i raspakivanja na novoj lokaciji. Obratite pažnju na rokove i raspored selidbe kako biste minimizirali prekid poslovanja.

Bezbednost i zaštita imovine: Trgovinski objekti često sadrže vrednu imovinu, kao što su kasa pultovi, različit robni asortiman, oprema protiv krađe, oprema za naplatu i druga elektronika. S druge strane imamo kolica i korpe za markete koje se takođe moraju dobro zaštiti tokom transporta, kako ne bi došlo do lomova. Bitno je da se sva imovina pažljivo zaštiti.

Minimalizacija vremena prekida poslovanja: Selidba trgovinskog objekta može zahtevati privremeno zatvaranje ili prekid poslovanja dok se sva oprema za markete ne prebaci i namontira na novoj lokaciji. Važno je minimizirati vreme prekida poslovanja kako biste izbegli gubitak prihoda i zadovoljili potrebe vaših klijenata. Isplanirajte selidbu u periodima manje prometa.

SELIDBA MEDICINSKE ORDINACIJE

Ukoliko selite medicinsku ordinaciju, obratite se stručnim licima agencije za selidbe koji će se upoznati sa pojedinostima ove vrste preseljenja. Oni će vam pomoći da se pripremite i organizujete selidbu poslovnog prostora u skladu sa vašim potrebama i vremenom.

Pre selidbe poslovnog prostora, isključite sve medicinske uređaje i proverite da li su spremni za transport. Uverite se da su svi kablovi i delovi aparata dobro obeleženi kako biste ih kasnije lakše rasporedili u novoj ordinaciji.

Medicinski materijali su osetljivi na temperaturu i vlagu, pa ih je potrebno pažljivo pakovati i prevoziti u adekvatnoj ambalaži. Obratite pažnju na pravila pakovanja i transporta medicinskih materijala i pridržavajte se svih smernica kako bi sve proteklo u najboljem redu.

Demontažu i montažu medicinske opreme kao što su: ginekološke stolice, hirurška oprema za sale, stomatološka oprema, rengeni, audiometrijske kabine i drugu opremu je najbolje da obave stručna lica iz ove oblasti.

SELIDBA RESTORANA I KAFIĆA

Selidba restorana može biti zahtevna zbog velikog broja stvari koje treba preseliti, uključujući kuhinjsku opremu kao što su električni šporeti, frižideri , aspiratori, sudo mašine, lonci, tanjiri, čaše i namirnice poput ribe, mesa, soseva, voća i povrća i druge namirnice koje su kvarljive, pa se treba obezbediti vozilo sa rashladnom komorom. Preseljenje restorana je najbolje isplanirati van radnog vremena ukoliko je to izvodljivo kako bi se izbegli prekidi u poslovanju.

Hranu i piće je potrebno pažljivo pakovati u rashladne komore kako bi se sačuvala njihova svežina i kvalitet. Posebnu pažnju obratiti na temperaturu u kojoj se hrana čuva i transportuje kako bi se izbegle neželjene posledice po zdravlje gostiju.

Pre selidbe restorana, proverite uslove u novom objektu i uverite se da je kuhinja i ostali prostor odgovarajući za vaše potrebe i vase elemente koje planirate da preselite. Takođe, potrebno je proveriti da li se prostor za odlaganje otpada i reciklaže razlikuju od prethodnog prostora i pripremiti ga za vase uslove rada.

Preseljenje poslovnog prostora

PAKOVANJE KANCELARIJSKOG MATERIJALA PRILIKOM SELIDBE

Selidba kancelarijskog prostora može biti prilično iscrpljujuća. Potrebno je pažljivo isplanirati i organizovati sve kako bi se osiguralo da sve prođe bez problema. Jedan od najvažnijih koraka u ovom postupku je pakovanje kancelarijskog materijala. Bez pravilnog i odgovornog pakovanja može doći do oštećenja značajne dokumentacije ili predmeta za rad koji može ugroziti vaše dalje poslovanje. U nastavku ćemo vam dati nekoliko saveta za pakovanje kancelarijskog materijala koji će vam biti od velike pomoći prilikom pripreme selidbe poslovnog prostora.

 • Napravite spisak inventara. Prvi korak u pakovanju kancelarijskog materijala je pravljenje spiska inventara koji ćete seliti, kako bi se obezbedilo da se ništa ne zaboravi i kako bi se olakšao proces raspakivanja. Sve stavke možete zavesti pod rednim brojevima i tako imati kompletnu evidenciju sredstava kojim raspolažete, što vam može koristiti i prilikom kontrole sredstava koje možete organizovati jednom godišnje kako biste imali uvid u stanje inventara.
 • Nabavite neophodnu opremu za selidbe poslovnog prostora. Da biste uspešno spakovali kancelarijski materijal, potrebno vam je pravilno pakovanje. To uključuje kartonske kutije za selidbe različitih veličina, zaštitne materijale kao što su mehurićasta folija, streč folija i pucketava folija, zaštitne tkanine, etikete, marker za obeležavanje i drugo.
 • Sortiranje materijal pre pakovanja. Sortirajte svoj kancelarijski materijal pre nego što ga spakujete u kutije. Grupišite slične predmete zajedno, na primer papirna dokumenta, kancelarijski pribor, elektroniku, i tako dalje. Ovo će vam olakšati proces pakovanja i raspakivanja tokom selidbe poslovnog prostora.
 • Zaštite osetljive predmete. Kada pakujete kancelarijski materijal, važno je da zaštitite osetljive predmete. Ovo uključuje elektroniku, staklo, keramiku i druge lomljive predmete. Upotrebite mehurićastu foliju, streč foliju i pucketavu foliju za zaštitu ovih predmeta. Takođe možete koristiti novine, peškire ili jastučiće od vazduha za dodatnu zaštitu koja će obezbediti da selidba poslovnog prostora protekne bez problema.
 • Adekvatno označite kutije. Kada spakujete stvari u kutije za selidbe, važno je da ih označite kako biste znali šta se nalazi u njima. Na svakoj kutiji napišite naziv sadržaja, oznaku odeljenja u koju spadaju, kao i posebne instrukcije ukoliko postoje. To će vam mnogo olakšati proces raspakivanja u novom kancelarijskom prostoru.
 • Uključite tim u proces pakovanja. Da biste ubrzali proces pakovanja i bili sigurni da su svi predmeti pravilno spakovani, uključite svoj tim zaposlenih. Dodelite zadatke i vodite evidenciju o tome ko šta pakuje kako biste bili sigurni da sve teče glatko, jer vaši zaposleni najbolje poznaju inventor, dokumentaciju i opremu sa kojom rade svakodnevno. Na taj način možete i uštedeti novac, jer nećete angažovati ageciju za selidbe Beograd da vrši i posao pakovanja.

Nadamo se da smo vam malo pomogli da shvatite koliki je obim posla prilikom selidbe poslovnog prostora velikih kompanije ili manjih firmi, ordinacija, restorana itd. Mi se jako često susrećemo sa ovom vrstom posla prilikom selidbe u Beogradu i drugim gradovima većim u Srbiji poput Novog Sada, Kragujevca, Niša i Subotice, zato se ne ustručavajte da nas pozovete ukoliko želite da preseljenje vaše kompanije protekne u najboljem redu i najkraćem mogućem roku, stojimo vam na raspolaganju.