CENA ZA SELIDBE – “PRESELI SE”

CENE SELIDBI – AGENCIJA BEOGRAD

Cena selidbe je jedan od bitnijih segmenata koji se sagledavaju prilikom angažovanja agencije za selidbe. U svakom slučaju cena selidbe se razlikuje i zavisi od puno različitih faktora koji se odražavaju na nivelaciju tarife koja će biti određena kad se sagledaju svi aspekti u toku određenog preseljenja. Naša kompanija „Preseli se“ vam pruža besplatnu procenu selidbe, što uključuje izlazak na teren i vršenje procene od strane naših stručnih lica. Korišćenjem naših usluga dobijate potpunu logistiku i organizaciju preseljenja.

Selidbe Beograd su naša specijalnost, koji god deo grada ili predgrađa da je u pitanju, naš profesionalni tim je spreman da izađe na teren u najkraćem roku i izvrši preseljenje po najpovoljnijoj ceni selidbe. Pored našeg glavnog grada, vršimo i međugradske selidbe, kako u Srbiji, tako i u regionu.

Naizgled preseljenje ponekad može delovati dosta skupo, a razumevanje određivanja tarife dosta zbunjujuće za naše sugrađane, pa ćemo se potruditi da raščlanimo sve moguće segmente kako bi shvatili kako ceo sistem funkcioniše. Kada se odlučujete za preseljenje, naravno da se uvek treba raspitati o ceni selidbe, uslugama selidbene kompanije, iskustvima vaših komšija i prijatelja pre nego što donesete odluku. Svakako je dobro pogledati recenzije i reference selidbenih kompanija kako bi dobili kompletnu sliku. Desetogodišnje iskustvo i reputacija naše agencije za selidbe je svakako garant dobre usluge, jer mi nastojimo da se razvijamo u ovom poslu i zato želimo da vi budete zadovoljni radom i zalaganjem. Mi se zalažemo da vam pružimo najpovoljnije uslove uz najkraće rokove i najbolji kvalitet.

Fiksne cene selidbi ne postoje za preseljenje kompletnih stanova, selidbe poslovnog prostora, industrijskih pogona... Eventualno se mogu odrediti fiksne cene za pojednačne elemente, ali će opet dosta drugih parametara odlučivati o konačnom trošku, jer ni jedno preseljenje nije isto, zbog niza različitih faktora.

Cena za selidbe

UTICAJ OSNOVNIH FAKTORA NA CENE SELIDBE

Dakle kako izračunati troškove preseljenja i koja će biti konačna cena selidbe zavisiće od korišćenja usluga i činioca koji utiču na vaše preseljenje, a to su sledeći elementi:

 • Razdaljina – Cena selidbe uveliko se može razlikovati od razdaljine između lokacije na koju se selite. Naravno što je udaljenost veća i tarifa će se srazmerno povećavati. Pored troškova goriva, u zavisnosti od destinacije mogu postojati i troškovi za putne naknade koji se plaćaju na autoputevima.
 • Količina, gabarit i težina elemenata – Ovi parametri itekako mogu uticati na cene selidbe, jer ukolkiko preseljavate puno stvari, celokupni proces će trajati duže, a naročito teški i gabaritni elementi mogu oduzeti vreme i povećati troškove.
 • Usluge pakovanja - Cena selidbe se može povećati, ukoliko vam je potrebna usluga pakovanja stvri što je sa druge strane olakšavajuća okolnost, jer unajmljivanjem pakera štedite energiju i vreme koje je dragoceno u procesu preseljenja.
 • Materijal za pakovanje - Ukoliko niste u mogućnosti da nabavite kartonske kutije za selidbe potrebnih za preseljenje, moraćete da dokupite kutije, streč folije, pucketave folije i drugu potrebnu opremu, a to dodatno utiče na povećanje cene selidbe, ali to nije puno veliki izdatak.
 • Skladištenje - Ukoliko je vaše preseljenje komplikovano, pa imate potrebu da na određeni vremenski period skladištite vaše stvari, jer nemate opcije da odjednom sve preselite na drugu lokaciju, moraćete da platite selidbenoj kompaniji skladištenje stvari i samim tim će se povećati cena selidbe. Stope skladištenja se razlikuju i zavise i od stvari koje se čuvaju, tako da se svakako treba prvo dobro raspitati oko ove usluge.
 • Dodatne usluge - Kao što smo rekli cena selidbe zavisi i od usluga koje želite da vam pruži firma za selidbe. Pa tako demontaža i montaža nameštaja dodatno povećava troškove preseljenja. A sa druge strane vam može mnogo značiti, jer stručna lica koja obavljaju ovaj deo posla će sigurno brže i efikasnije uraditi sklapanje elemenata, nego neko ko nema puno iskustva u ovoj delatnosti, zato je uvek bolje prepustiti profesionalcima demontažu i montažu.
 • Vrsta transporta - Cena selidbe se razlikuje i od vrste transporta. Ukoliko se odlučite na kombi za selidbe, sigurno će tarifa biti povoljnija u odnosu na kamionski transport. U zavisnosti od stvari koje selite zavisiće i odabir prevoznog sredstva. Za transport nameštaja i drugih osnovnih elemenata iz domaćinstva je sasvim dovoljan kombi. Dok je za gabaritne i veoma teške elemente ili industrijske mašine potrebno angažovati kamion za selidbe.

Ovo su neki osnovni parametri koji mogu uticati na određivanje konačne cene selidbe, zato se uvek unapred radi procena preseljenja.

UTICAJ POSEBNIH FAKTORA NA CENU SELIDBE

Kao što smo rekli naša kompanija za selidbe Beograd vam nudi besplatnu procenu i unapred definisanje iznosa celokupnog preseljenja. Zavisno od vaših potreba mogu se javiti i neki dodatni faktori koji podižu troškove kao što su na primer:

 • Specijalni predmeti – Prenošenje specijalnih predmeta kao što su selidbe klavira, hidromasažnih kada, umetničkih dela, gabaritnih predmeta i ostalog može imati posebnu vrednost u odnosu na uobičajena preseljenja, jer zahteva posebnu opremu, materijale i veštine manipulacije.
 • Dugotrajno nošenje predmeta – Često se dešava da kombi za selidbe ili kamion ne može da se parkira u blizini ulaza u zgradu, pa je neophodno dugotrajno nošenje nameštaja i drugih elemenata i za ovakve slučajeve se naplaćuje veća cena selidbe.
 • Nošenje predmeta stepenicama - Pojedine zgrade ne poseduju liftove ili oni nisu u funkciji, pa je neophodno sav nameštaj nositi po nekoliko spratova uz ili niz stepenice što zahteva veliki napor, pa se samim tim i dodatno naplaćuje.
 • Spuštanje ili podizanje stvari preko terasa - Neretko se dešava da pojedini elementi mogu ući u stan samo preko terase, što zahteva dodatne napore, obezbeđivanja predmeta, podizanja i spuštanja, tako da se i za ove situacije vrši dodatna naknada koja povećava cene selidbe.
 • Hitne selidbe - Hitna preseljenja i u kratkom vremenskom roku zahtevaju brzu realizaciju i angažovanje dodatne radne snage što povećava i troškove naknade za ovakve specijalne delatnosti.
Kako smanjiti cenu selidbe

KAKO SMANJITI CENU SELIDBE?

Želite da uštedite novac prilikom preseljenja? Naravno da je moguće, a mi ćemo vam dati najjednostavnije savete kako bi smanjili troškove tokom preseljenja u novi dom.

 • Oslobodite se viška stvari - Najjednostavniji način da prištedite novac prilikom preseljenja je da se oslobodite nepotrebnih stvari. Odnošenje starog nameštaja na deponiju ili reciklažu je jedan od načina da se oslobodite viška stvari koje vam više nisu potrebne. Svi mi držimo kući, u potkrovljima ili podrumima nepotrebne stvari koje više ne koristimo, a prilikom selidbe prevoz nepotrebih stvari nam može samo povećati cenu transporta. Zato na vreme trebao početi sa pripremom za preseljenje i i nepotrebne stvari donirati humanitarnim organizacijama, pokloniti prijateljima ili ih prodati kao polovne na sajtovima kupujem prodajem, kupindo, mali oglasi, limundo ili nekom drugom sajtu koji se bavi ovakvom prodajom.
 • Iznajmite prevozno sredstvo - Ukoliko ste sposobni sami da organizujete vaše preseljenje u šta spada demontaža i montaža nameštaja, pakovanje stvari, prenošenje stvari i ostalo, možete iznajmiti prevozno sredstvo i samostalno izvršiti transport nameštaja i drugih elemenata. Postoji mogućnost i da angažujete našu agenciju da vam izvrši prevoz sa našim vozačem, a vi da obavite sve ostalo. Ovakvim postupkom ćete sigurno uštedeti dosta novca i tako smanjiti cenu selidbe, naročito ako se radi o preseljenju kompletnog stana ili selidbe poslovnog prostora.
 • Prevoz sopstvenim vozilom - Ukoliko posedujete adekvatno vozilo ili imate prijatelje koji poseduju takva vozila, zamolite ih da vam izađu u susret da izvršite samostalno preseljenje. Prijatelji i porodica su uvek dobrodošli u ovakvim situacijama kako bi smanjili troškove ili barem prepolovili, ali se prethodno raspitajte koje su cene selidbi.
 • Pronađite besplatne kartonske kutije za selidbe - Delimično troškove preseljenja možete smanjiti i nabavljanjem besplatnih kartonskih kutija za pakovanje stvari, naročito ako vam je potrebno puno kutija. Za kutije za pakovanje se možete raspitati u lokalnim marketima, prodavnicama pića ili nekim većim trgovinskim lancima kao što su Idea , Maxi, Lidl koji dobijaju kutije od dobavljača robe, a koje nakon raspakivanja robe bacaju, a vama mogu biti od koristi u ovakvim situacijama i umanjiti cenu selidbe.
 • Spakujte stvari - Ukoliko angažujete neku agenciju za selidbe Beograd, možete izbeći plaćanje usluge pakovanja stvari, tako što ćete sve sami prethodno spakovati i tako umanjiti cenu selidbe.
 • Vansezonsko preseljenje - Ukoliko vam nije bitno kada ćete se preseliti, preporučujemo vam da to uradite van sezone u zimskom periodu kada ima manje posla i možete dobiti povoljniju tarifu u odnosu na jek sezone kada je teško naći slobodan termin.